Volontär

Om du vill uppleva hur barnhemmet fungerar på plats finns möjligheten för dig att åka som volontär. Det är en givande och spännande upplevelse och du kommer få minnen för livet. Att vara volontär hos oss kostar 500 kronor i veckan och täcker mat och boende. Vi tar ut denna summa då vi anser att vi alla måste hjälpas åt för att barnhemmet ska finnas även i framtiden. Se detta som en gåva till barnhemmet. Vi har ingen maxgräns för hur länge man får stanna men vi vill att volontären stannar i minst två månader. Detta så barnen hinner lära känna volontären och volontären hinner lära känna barnen samt komma in i livet på barnhemmet.

Ladda ner vårt introduktionsbrev för att få mer information om vad det innebär att vara volontär hos oss och hur du anmäler ditt intresse. Du hittar introduktionsbrevet genom att klicka här. Se till att ha läst dokumentet noga innan du anmäler ditt intresse! Det är också värt att ta en titt på filmerna nedan som de tidigare volontärerna Ida Ronholt och Isabelle Haugen gjort om livet på barnhemmet.

Du kan behöva ta dig till Malmö eller annan stad för att träffa en av våra representanter inför en eventuell resa. Om inte detta går att genomföra så är möjligheten att bli utvald som volontär mycket liten eftersom vi värdesätter det personliga mötet högt. Om du blir utvald till ett möte skall du ha med dig ett utdrag från belastningsregistret. Du kommer till belastningsregistret genom att klicka här. Dina uppgifter behandlas med sekretess och det är endast volontäransvarig som tar del av dem.

För ytterligare information och frågor maila volontar(at)kampiyamotosbarn.se. Tänk på att vara ute i god tid om du är intresserad av att åka som volontär.

Berättelser från barnhemmet

Volontärer som varit på barnhemmet skriver en volontärberättelse om sin upplevelse. Dessa går att hitta på vår blogg. Volontärberättelser från innan 2014 går att hitta i vårt arkiv. Det finns även ett par filmer som tidigare volontärer gjort om livet på barnhemmet. Ta dig gärna en titt nedan.

En dag på Phyllis

Vill du vara volontär här?